Rychlovarnou konvici používáme u nás v domácnosti každý den. Jsme totiž rodina, která má ráda čaje všeho druhu. A nejen je. Není nad odpolední relaxaci se šálkem dobré kávy. Kromě toho jsem zvyklá horkou vodou z konvice zalévat například brambory, aby byly rychleji uvařené a zároveň se v nich uchovaly vitamíny. Proto potřebuji mít konvici, která je praktická, nehlučná, ale přitom rychlá, a dlouho vydrží.
Moderní design ve výrazných barvách
Rychlovarnou konvici KitchenAid jsem dostala letos k narozeninám. Původně jsem si přála úplně jinou značku i v jiném barevném provedení, ale během několika dní jsem si na její výrazný vzhled zvykla. A musím se přiznat, že bych už neměnila. Nerez v kombinaci s červeným lakem vypadá luxusně a elegantně zároveň a konvice se dobře drží díky měkkému, zajímavě řešenému madlu. Hned pod ním je osvětlený indikátor hladiny vody, které se do konvice vejde až 1,7 litru. To je tak akorát množství, které využiji, když vařím čaj pro celou rodinu. Každému minimálně jeden půllitrový hrnek.
Zdroj: Pixabay.com
Nastavitelná teplota vody
Užitečnou vychytávkou tohoto elektrického pomocníka v kuchyni je možnost nastavit si na přehledném LED displeji na madle požadovanou teplotu ohřívané vody v rozmezí 50 až 100 °C, při jejímž dosažení se má konvice vypnout. Toho se využije zvláště při přípravě zeleného čaje, který se zalévá obvykle vodou o teplotě asi 70 °C. Takže nemusím vůbec nic hlídat a konvice se o všechno postará sama.
Funkce udržení teploty ohřáté vody
A aby toho nebylo málo, co rychlovarné konvice KitchenAid všechno umějí, tak dokonce vám vodu, kterou ohřejí na požadovanou teplotu, zároveň i při této teplotě po dobu 30 minut udrží. Je to výhoda zvláště pro roztržité, kteří velmi často zapomínají na to, že nějakou vodu dali vůbec vařit. Jediné, co bych snad rychlovarné konvici vytkla, že do ruky je poněkud těžší. Ale to je dáno jejím objemem a materiálem, ze kterého je vyrobená. Plastová konvice by byla asi lehčí, ale mám zkušenost, že nerezová vydrží déle.